/ Hagelvapen / Beretta 694
  • Beretta 694

Beretta 694

Beretta 694 

Finns i flera olika utföranden

Beretta 694-serien är framtagen i samarbete med Berettas kontrakterade tävlingsskyttar och är den nya mellanprisplattformen för lerduveskytte med fokus på Sportingdisciplinerna.  Modellen kommer i två utföranden Sporting och Trap. 

Ny lågprofil top-lever helt i stål  tillsammans med urfasning av kolven i anslutning till lådan och en mattbehandling av baskylen minimerar störningar och förbättrar synfältet.

Kolvlängd: 371–384 mm utan köp av extra tillbehör
Kolven är tillverkad av oljad valnöt i grade 2,5+. Båda versionerna har en standardkolvlängd på 375mm med 18mm Microcore® bakkappa monterad och avtryckaren i den centrala positionen. Tack vare att avtryckaren är justerbar i tre positioner +/- 4 mm från centrum och att det medföljer en extra 23mm bakkappa kan man få till kolvlängder mellan 371mm till 384mm med det som kommer med i grundutförande. Behöver man ytterligare kortare kolv kan man köpa till en 13mm Microcore® och då blir kolven 366mm.

Kolvergonomin är helt omarbetad för att varje skyttedisciplin ska få optimalt utformad kolv. Den stora nyheten är att infästning mot lådan omarbetats och material tagits bort för att ge bättre synfält vilket ger skytten mindre behov av att lyfta kinden från kolven. 

Kolvkamen är bredare och pistolgreppet längre med en tydlig handutfyllnad, vilket sammantaget ger en mer naturlig och avslappnad skjutposition. Sportingversionen kommer i två kolvutföranden med fast kolv: 35/50 och 35/55, och en justerbar kolv med grundmåtten 35/55. Trapmodellen tillverkas i 29/39 eller 35/45 drop, samt en justerbar kolv med grundmåtten 35/45.

Det nya förstocksbeslaget är tillverkat i stål.  Framstockslåset har en ny konstruktion och är separerad från förstocksbeslaget, den använder sig av en framflyttad självjusterande låsning vilket garanterar att framstocken inte blir glapp över tid.

694:an har Steelium Plus pipor, Sporting modellen har pipor med Optima HP-choker och Trap-modellen har fast borrning.  Piporna tillverkas av Berettas trippel-legerade stål som borras, kallhamras och sedan genomgår en avspänning under hög temperatur i vakuum vilket gör piporna till ballistiska underverk. Tack vare Beretts unika piptillverkningsprocess och det trippel-legerade stålet har Steelium PLUS pipan i 694-serien en lång koning som slutar 300 mm från mynningen. Ju längre pipa, desto längre är koningen. Fördelen med denna lösning är:

bättre, mer kompakta hagelsvärmar med färre randhagel  
mindre upplevd rekyl och pipresning
snabbare och mer träffsäkert andraskott
Sportingmodellerna levereras med fem (5) stycken Optima Choke High Performance chokes. **/***/****/*****/Skeet. Trap-modellerna kommer med fast borrning: **/*

Patronläget är 76mm på Sporting-modellerna och 70mm på trap-modellerna.

Pris i butiken!

Intresseanmälan