/ Vänstervapen / Tikka T1X vänster
  • Tikka T1X vänster

Tikka T1X vänster

Tikka T1x i vänster.

Paketerbjudande inkl. sikte från 9 495 kr

Vår banbrytande Tikka T1x småviltstudsare är utrustad med en unik kallhamrad cross-over pipa som ger precisions- och balansfördelarna med en tyngre pipa utan att väsentligt öka vapnets totala vikt. Det är Tikka-kvaliteten rakt igenom på denna nya modell och du kan med tillförsikt ge dig ut på skjutbanan eller i skogen.

Tika T3x tillbehören till kolven - pistolgrepp och framstock - samt även den lite tjockare T3x bakkappan och mellanläggsbrickor passar på T1x.  

Önskar man mer längd kan man köpa T3x bakkappan och de mellanlägg som finns som tillbehör för ytterligare förlängning.  

T1x har 11 mm spår för montage av optik, beroende på val av kikarsikte så används med fördel Optilock med bas och ring där man kan välja höjd på ringarna och få ett så lågt montage som möjligt.

Magasinet rymmer fem skott i .22 lr eller sex skott i .17HMR. Det ger en snygg profil då magasinet inte sticker ut nedanför kolven. Det större magasin - som är standard på syntetutförandet - finns att köpa som tillbehör, det tar tio skott i båda kalibrarna.

 Tikka T1x har samma avtryckarenhet som T3x så det är ett av branschens bästa standardtrycken med justerbar avtryckarvikt från 1-2 kg. Justering görs enkelt via ett litet hål i magasinsbrunnen.

Vapnet har som övriga T1x-modeller fast pipa och levereras med en kallhamrad 51 cm pipa. Vapnet är förberett för ljuddämpare tack vare att det är gängat på fabriken med en
½-tum x 20 UNF gänga, så man slipper göra ingrepp i efterhand och tappa garantierna.

Intresseanmälan